Laatste nieuws

Wat is mining

crypto mining

Wat is minen? Bitcoins en Altcoins ontstaan door een mining proces. Mining betekent eigenlijk niks anders dan het valideren en online vastleggen van alle transacties die in het bitcoin of altcoin peer-to-peer-netwerk (de Blockchain) plaatsvinden en dit gebeurd door computers 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

Bij een blockchain waar iedereen aan kan meewerken is er een systeem van concurrentie waarbij veel rekenkracht nodig is om een nieuw blok te vinden: het blok is pas af als met hashberekeningen een blok wordt gevonden dat aan de eisen voldoet. Het aantal nodige berekeningen is meestal zeer groot, maar dit aantal is van het toeval afhankelijk. De eerste die dat lukt wordt beloond. Die beloning heet fee. Het is een vorm van proof-of-work-systeem. De deelnemers worden miners genoemd, het zoeken minen.

Miners controleren transacties en verrichten digitale handelingen voorgeschreven door de eventuele smart contracts, en verwerken een en ander in een blok. Verschillende miners kunnen transacties verschillend selecteren, wel krijgen die met een grote fee vaak voorrang, waardoor ze hashes zoeken voor verschillende potentieel correcte blokken. Als een blok is gevonden gaan de miners dat eerst controleren en vervolgens daarop voortbouwen, met inachtneming van wat in het winnende blok al is gedaan.

De miners hebben belang bij correct werken, want een gevonden blok wordt door andere miners gecontroleerd, en in het geval van een fout niet geaccepteerd. Miners gaan dan verder werken met een vertakking van de blokchain waarin dit verkeerde blok is vervangen door een goed blok. De geaccepteerde blokchain bevat dan niet het verkeerde blok. Bij een systeem waarbij de beloning een bedrag in cryptogeld is dat in het blok geregistreerd staat wordt deze zo vanzelf onbruikbaar.

Miners ontvangen naast de beloning voor veel transacties ook een transactievergoeding, vaak een vrijwillige bijdrage van de betaler om de verwerking te bespoedigen.

Wanneer een miner meer dan de helft van de gebruikte rekenkracht binnen een miningnetwerk heeft, kan die de gegevens in de blockchain aanpassen. Het gaat daarbij om de rekenkracht met betrekking tot het betreffende hashingalgoritme. Een miner van bitcoin met 10% van de totale rekenkracht van het minen van bitcoin kan bijvoorbeeld, omschakelend naar een blockchain met hetzelfde hashingalgoritme, 51% van de totale rekenkracht van het minen daarvan hebben. In die zin zou een blockchain met hetzelfde hashingalgoritme als bitcoin, maar met een veel kleinere benodigde rekenkracht per seconde, relatief kwetsbaar kunnen zijn. Dit is een reden dat sommige bedrijven voor een blockchainnetwerk kiezen zonder miners.

Eens in de 10 minuten wordt een bitcoinblok gevonden, en eens in de 12 tot 15 seconden een ethereumblok.

Zelf geld verdienen met mining?

Om zelf te kunnen Bitcoin- of cryptocurrency minen heeft u dus een speciale computer met meerdere videokaarten nodig. In de wereld van cryptocurrency wordt dit ook wel een mining rig genoemd ofwel 6 of meer videokaarten op een moederbord. Dan moet u nog mining-pool software downloaden en behoorlijk voorzien zijn van technische kennis.

In de volgende video ziet u een voorbeeld van een Mining-Rig.

Om dus te kunnen minen heeft u dus de drie volgende elementen nodig: Mining hardware, software en een betrouwbare mining pool. Tenzij u helemaal alleen gaat minen, maar dit is echt voor de experts. Toch zelf geld verdienen met mining?

Zelf snel en makkelijk geld verdienen met mining zonder veel gedoe?

Bekijk dan onze uitleg over cloud mining of start, net als wij, direct met cloud mining bij Genesis en krijg dagelijkse uitbetaling. Gebruik kortingscode axCkMp en ontvang 3 procent korting op hashpower aankopen.

Wil jij ook geld verdienen met cryptos?