Laatste nieuws

Neo (NEO)

NEO-Logo

NEO (NEO) is net als Ethereum, EOS, Cardano, Tron een blockchainplatform waarop gedecentraliseerde applicaties op gebouwd kunnen worden. NEO is een cryptocurrency die in 2014 beter bekend stond als Antshares. In juni 2018 werd Antshares naam veranderd in NEO. CEO Da Hongfei werkt aan NEO met zijn bedrijf Onchain. NEO staat bekend als een derde generatie blockchainplatform en strijdt met andere platformen om wie de daadwerkelijke “Ethereum killer” wordt.[1] Daarnaast kennen veel mensen NEO als het Chinese Ethereum en maakt NEO gebruik van slimme contracten (smart contracts) net als Ethereum, maar dan genaamd NEOContracts.[2] Deze contracten zorgen dat bepaalde transacties en processen geautomatiseerd kunnen worden wat programmeren mogelijk maakt voor gedecentraliseerde applicaties op de blockchain.

Zowel Ethereum en NEO maken gebruik van interne tokens om zo transacties op hun blockchain te bewerkstelligen. Ethereum maakt gebruik van Ether terwijl NEO gebruik maakt van GAS. Deze tokens zijn dus voor het interne ecosysteem van de blockchains terwijl de cryptomunten Ethereum (ETH) en NEO (NEO) staan voor de toegekende marktwaarde van de blockchains. De toegenomen populariteit maar ook de vele twijfels, nadat een node van het NEO platform ervoor zorgde dat het gehele blockchainplatform niet meer werkte, roept om meer tekst en uitleg: waar liggen de sterke punten van het project en wat zijn de zwaktes?[3]

Sterke Punten

Je hebt een abonnement nodig om deze info te bekijken. Neem nu een premium abonnement