Laatste nieuws

Cardano (ADA)

cardano-cryptocurrency

‘’Cardano is a decentralised public blockchain and cryptocurrency project and is fully open source. Cardano is developing a smart contract platform which seeks to deliver more advanced features than any protocol previously developed. It is the first blockchain platform to evolve out of a scientific philosophy and a research-first driven approach. The development team consists of a large global collective of expert engineers and researchers.’’[1]

Bovenstaande tekst is te lezen op de website van Cardano (ADA) en omschrijft wat deze cryptomunt volgens hen is. Om Cardano te begrijpen is het belangrijk dat dit blockchainplatform wordt gezien als de derde generatie blockchain. Bitcoin is de eerste en Ethereum de tweede generatie. In feite is Ethereum een tegenreactie op Bitcoin wat inhoudt dat Ethereum vergeleken met Bitcoin een blockchainplatform wilde bouwen speciaal voor gedecentraliseerde applicaties. Cardano is weer een reactie op Ethereum omdat Ethereum kampt met het welbekende probleem van schaalbaarheidsproblematiek. Schaalbaarheidsproblematiek houdt in dat een blockchainplatform de hoeveelheid datatransacties gewoonweg niet aankan. Als gevolg van dit probleem proberen blockchainprojecten zoals EOS, NEO en Cardano een beter alternatief dan Ethereum te bewerkstelligen. Voordeel is dat nieuwere blockchainplatformen kunnen kijken naar de problemen van Ethereum en hiervoor oplossingen kunnen bedenken. Hoewel alle genoemde blockchainplatformen met interessante nieuwe technologische voorstellen komen, blijft de vraag of dit ook in de praktijk daadwerkelijk waargemaakt kan worden.

Je hebt een abonnement nodig om deze info te bekijken. Neem nu een premium abonnement