Laatste nieuws

EOS (EOS)

eos sky

“The EOS.IO software introduces a new blockchain architecture designed to enable vertical and horizontal scaling of decentralized applications. This is achieved by creating an operating system-like construct upon which applications can be built. The software provides accounts, authentication, databases, asynchronous communication, and the scheduling of applications across many of CPU cores or clusters. The resulting technology is a blockchain architecture that may ultimately scale to millions of transactions per second, eliminates user fees, and allows for quick and easy deployment and maintenance of decentralized applications, in the context of a governed blockchain.”[1]

EOS is een derde generatie blockchainplatform en wordt momenteel ontwikkeld door het bedrijf block.one onder leiding van de CEO Brendan Blumer. Net als andere blockchainplatformen zal EOS niet de enige zijn die claimt sneller en beter te zijn dan Ethereum. Hoewel niemand weet waar de letters EOS daadwerkelijk voor staan, zie je vaak op internet dat deze cryptomunt “Ethereum On Steroids” wordt genoemd. EOS is een zeer populaire coin en voorstanders prijzen de munt de hemel in en claimen dat het veel beter en sneller is dan Ethereum. Het is waar dat Ethereum op dit moment als blockchainplatform te langzaam is, maar het zou heel goed kunnen dat Ethereum de schaalbaarheidsproblematiek weet op te lossen. Daarnaast moet EOS zich nog maar bewijzen. Het EOS mainnet is namelijk medio juni 2018 online gegaan, maar dit verliep niet geheel soepel. De gevonden technische problemen zijn deels opgelost, maar er moet nog heel veel gebeuren wil EOS hun beloftes waar kunnen maken. Toch heeft EOS veel fans en een grote community. Wat maakt EOS nou zou bijzonder en is het ook veel sneller dan Ethereum?

Je hebt een abonnement nodig om deze info te bekijken. Neem nu een premium abonnement